POMÁZI TŰZOLTÓZENEKAR

"A fúvószene út a kollektív alkotás felé!" / Éljen Oszkár!

pomazz.jpg

Az MTI jelenti:


BP0164 4 170 MTIp5018

Turizmus-vasút-történelem-Ausztria-Magyarország

Majestic Imperator luxusvonatok indulnak Bécs és Budapest között
Budapest, 2010. május 9., vasárnap (MTI) -

Bemutatták annak a luxus nosztalgiavonatnak a vagonjait Budapesten, amely azegykori osztrák-magyar monarchia fővárosai között szállítja majd a turistákat jövő évtől.

A Radetzky marsch

Ünnepélyes keretek között, tűzoltózenekari kísérettel várták a fővárosi Nyugati pályaudvarra nyolcvanöt utassal érkező MajesticImperator-Train de Luxe osztrák nosztalgiavonatot vasárnap.


Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének vezetője

Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének vezetője az alkalomból szervezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár a Majestic Imperator nevű cég modernizált császári luxusvagonjai már 1991 óta szolgálják a turisták igényeit, Magyarországra eddig csak időnként, egy-egy napos utakra érkeztek. Ezért a jövőben a magyar
turizmus képviselőivel és szereplőivel együttműködve szeretnék
rendszeressé tenné és több naposra kibővíteni a Budapest-Bécs közötti utakat.

Terveik szerint 2011 májusától indítanának charter- vagy menetrend szerinti luxusjáratokat, amelyek összekötnék a két,
történelmében és kultúrájában is sok hasonlóságot mutató fővárost.

Az új karmesterünk

Johann Narrenhofer, az Osztrák Szövetségi Vasutak nosztalgia vonatokért felelős igazgatója közölte, hogy a Magyarország és Ausztria közötti vonal kiszolgálására összesen tizenegy felújított kocsi készül el egy éven belül: a normál vagonokat Csehországban építik át az egykori  királyi és császári szalonvagonok terveinek megfelelően.

A Majestic Imperator nevű céget Gottfried O. Rieck alapította
még 1991-ben, amikor megvalósította álmát: életre keltette I. Ferenc József és felesége, Erzsébet egykori királyi és császári szalonvonatját, és ezzel lehetővé tette a régi hagyományok szerinti luxusutazást modern kényelemmel kombinálva. Saját vasúti kocsik elkészítéséhez egy 1905-ös évjáratú, négytengelyű személyszállító kocsit újítottak fel egy 1891-es királyi és császári udvari szalonvonat tervei alapján.

img_2595.jpg


A nagy érdeklődés hatására 1998-ra hat kocsira bővítették a
luxusszerelvények számát, összesen százötven vendégnek biztosítva helyet. Mindegyik vagonhoz vörös szőnyeg vezet, a libériás utaskísérők pezsgővel fogadják a vendégeket. A vagonok saját konyhával és bárral rendelkeznek, puha perzsaszőnyegek, kristálypoharak, sőt a császári család személyes vagyonából származó kiállítási tárgyak gyönyörködtetik az utasokat.

A bérelt kocsik igény szerint vontathatók nosztalgia vagy modern mozdonnyal, és menetrend szerinti normál vonatokhoz is csatlakoztathatók.

Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte: a gazdasági válság, sőt az izlandi vulkánkitörés is igazolta, hogy a vasúti közlekedés jelentősége továbbra is töretlen, mi több, egyre inkább növekszik. Szerinte nagyon fontos Magyarország számára a környező országokkal, így Ausztriával való turisztikai kapcsolatok szorosabbá tétele, hiszen ezen a piacon gyorsan megtérül
a befektetett figyelem.

Ezt jól szemlélteti az is, hogy a válság ellenére tavaly nyolc százalékkal növekedett az Ausztriából érkező beutazó forgalom, csak Budapestet figyelembe véve pedig tizenöt százalékos osztrák forgalomnövekedést regisztráltak.

Bécs, maradj Bécs, induló

pomazz.jpg

Amennyiben zenekarunkat szeretné meghívni rendezvényére, írjon, vagy hívja az alábbi telefonszámokat, ahol a részleteket megbeszélheti:

 pomazi_tuzoltozenekar20080501_2_1.jpg

Halák Miklós

06-30/737-42-37

06-1/327-20-11

 Itt írhat is nekünk!


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 73
Heti: 34
Havi: 351
Össz.: 141 641

Látogatottság növelés
Oldal: Luxusvonat fogadás a Nyugati-pályaurdvaron
POMÁZI TŰZOLTÓZENEKAR - © 2008 - 2018 - tuzoltozenekar.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »